Serviciu NOU: Recuperare respiratorie post COVID-19

Serviciu NOU: Recuperare respiratorie post COVID-19

Chiar dacă au trecut cele 14 zile de izolare și crezi că te-ai vindecat, trebuie să știi că efectele COVID-19 asupra organismului tău sunt pe termen lung. Există șanse foarte mari ca dificultățile la respirație și tusea să persiste pentru o perioadă de câteva luni de la contractarea bolii, funcția respiratorie fiind principala afectată. Soluția există și o poți găsi în cadrul Centrului Medical Phoenix, sediul de pe strada Siretului, Craiova.

Recuperarea respiratorie POST COVID-19 este foarte importantă pentru sănătatea ta, mai ales dacă resimți din plin efectele bolii asupra funcției tale respiratorii.

Sunt multe studii care atestă faptul că aceste efecte persistă câteva luni bune după vindecarea de boală și nu numai că produc disconfort, dar lăsate netratate, îți pot afecta și alte funcții.

 

Ce este recuperarea respiratorie post-COVID-19 prin kinetoterapie?

Acest tip de recuperare este total nedureros și este similar recuperării medicale după diferite afecțiuni. În cadrul ședințelor de kinetoterapie, specialistul îți va recomanda câteva posturi de respirație, care pot ajuta la extinderea plămânilor și îmbunătățirea funcției pulmonare.  În cele mai multe din cazuri, exercițiile conțin respirații profunde și de expansiune, care te ajută să elimini efectele neplăcute ale COVID-19 asupra funcției tale respiratorii.

Printre avantajele acestui tip de recuperare se numără:

  • Recuperarea funcției respiratorii
  • Dezvoltarea elasticității cutiei toracice
  • Întărirea diafragmei și a peretelui abdominal
  • Reducerea incidenței complicațiilor

Recuperarea funcției respiratorii se face în mai multe ședințe, iar planul de tratament este elaborate în funcție de particularitățile fiecărui caz. Ședințele sunt recomandate adulților, cât și copiilor.

Pentru eficiență maximă, recomandarea specialiștilor este ca ședințele să fie efectuate la interval scurte de timp.

Ce trebuie să faci?

Dacă vrei să îți recapeți capacitatea funcției respiratorii și să elimini efectele neplăcute ale COVID-19 asupra sănătății tale, este nevoie să respecți următorii pași:

  1. Suni la numărul de telefon 0351801868, pentru o programare.
  2. Te prezinți la programare, la sediul Centrului Medical Phoenix Craiova, pe strada Siretului.
  3. Vei beneficia de un consult inițial, în care vei fi examinat clinic, pentru stabilirea planului de tratament, adică a numărului de ședințe necesare pentru recuperarea funcției respiratorii.
  4. Vii la ședințele de kinetoterapie respiratorie.

Acest serviciu de recuperare kinetoterapeutică este adresat atât pacienților adulți, cât și pacienților copii.

  • 5 sedinte adulti/copii - 400 lei

  • 10 sedinte adulti/copii - 600 lei

Îți dorești să afli mai multe despre acest serviciu? Așteptăm întrebările tale la numărul de telefon 0351801868