Investigații CT

Investigații CT

Investigații CT (computer tomograf) la Centrul de Imagistică Dimitrie Gerota

La Centrul Medical Phoenix Medicover- Centrul de Imagistică ”Dimitrie Gerota”, Craiova, poți beneficia de o gamă extinsă de investigații CT. 

Investigațiile prin tomografie computerizată (CT) oferă o vedere detaliată a structurilor interne ale corpului. Acest tip de investigații se bazează pe utilizarea razelor X pentru a obține imagini transversale (sau „felii”) ale corpului.

În cadrul unei investigații CT, se folosește un tub de raze X, ce se rotește în jurul pacientului pentru a trimite fascicule de raze X printr-o zonă specifică a corpului. Aceste raze sunt apoi detectate de senzori pe partea opusă și transformate în imagini cu ajutorul computerului.

CT poate genera imagini foarte detaliate ale oaselor, vaselor de sânge, organelor și altor țesuturi. Aceasta poate fi esențială pentru detectarea leziunilor, infecțiilor, tumorilor și altor afecțiuni.

Uneori, pacienților li se poate administra un agent de contrast (oral sau intravenos) pentru a ajuta la distingerea anumitor structuri sau țesuturi în imagini. Acest agent de contrast poate ajuta la evidențierea vaselor de sânge, a tumorilor sau a altor structuri.

Investigația CT este rapidă și utilă, mai ales în situații de urgență, putând fi recomandată în evaluarea unor leziuni traumatice, identificarea infecțiilor, evaluarea extinderii tumorilor, ghidarea unor biopsii și multe altele.

CT este excelent pentru vizualizarea oaselor și a sângerărilor acute. Pentru a afla lista completă de prețuri și servicii disponibile în cadrul Centrului de Imagistică Dimitrie Gerota Craiova, accesați acest link.

Ne poți contacta pentru detalii suplimentare și programări la numărul de telefon tel. 0217 967 399.