Fișa medicală pentru permis auto categoria B

Fișa medicală pentru permis auto categoria B

Când vine vorba de obținerea sau reînnoirea permisului auto, unul dintre pașii esențiali este obținerea fișei medicale auto. La Centrul Medical Phoenix Medicover din Calea Severinului 2G, procesul de obținere a acestei fișe este simplu, eficient și accesibil, asigurându-vă că sunteți gata să vă aflați la volan în deplină siguranță și conformitate cu reglementările legale.

Fișa medicală auto este un document oficial care atestă că o persoană este într-o stare de sănătate corespunzătoare pentru a conduce un vehicul.

Aceasta cuprinde o evaluare medicală detaliată ce include teste de vedere, evaluare psihologică și alte examinări specifice pentru a asigura că toți șoferii sau viitorii șoferi au abilitățile fizice și mentale necesare pentru a conduce în siguranță.

De exemplu, un șofer cu tulburări necontrolate de conștiență sau probleme de coordonare poate prezenta un risc major atât pentru sine, cât și pentru ceilalți utilizatori ai drumului.

De ce este importantă fișa auto?

Deținerea unei fișe medicale valide este o cerință legală pentru toți șoferii și este esențială pentru a menține un nivel de siguranță optim în trafic.  

Fișa auto are, de asemenea, rolul de a limita riscul de accidente provocate de probleme de sănătate neanticipate la volan, cum ar fi episoadele cardiace acute sau scăderile bruște ale nivelului de conștiență.

 Prin urmare, validarea stării de sănătate printr-o fișă medicală nu este doar o formă de conformare la regulamentele legale, ci un pas esențial în protejarea vieții.

Cum se obține fișa auto pentru categoria B?

Procesul de obținere a fișei medicale auto este conceput pentru a fi cât mai confortabil și rapid pentru clienți. Fiecare pacient va fi ghidat de către personalul nostru calificat prin fiecare etapă a evaluării medicale. În acest fel, ne asigurăm că sunt îndeplinite toate cerințele necesare.

Printre investigațiile pe care le poate efectua un pacient în vederea obținerii fișei auto se numără:

Evaluarea vederii: Aceasta implică testarea acuității vizuale, a câmpului vizual, a percepției culorilor și a coordonării ochilor. O vedere clară este esențială pentru a observa și a reacționa la condițiile de pe drum.

Examenul neurologic: Verifică reflexele, coordonarea, echilibrul și alte funcții cerebrale care sunt vitale pentru reacțiile prompte necesare în timpul conducerii.

Evaluarea cardiovasculară: Aceasta poate include măsurarea tensiunii arteriale și, în anumite cazuri, EKG-ul pentru a detecta orice anomalii care ar putea afecta siguranța în timpul conducerii.

Testarea auditivă: Se testează capacitatea de a auzi semnalele acustice importante și de a fi conștient de mediul înconjurător în trafic.

Evaluare psihologică: Se face pentru a se asigura că șoferul este liber de tulburări psihice care ar putea influența abilitatea de a conduce.

Analize de laborator: Acestea pot include teste pentru droguri și alcool sau pentru condiții medicale care pot afecta conducerea, cum ar fi diabetul.

Evaluarea musculo-scheletală: Se examinează forța și mobilitatea pentru a se asigura că șoferul poate manevra în mod corespunzător vehiculul.

Cât costă eliberarea unei fișe auto?

La Centrul Medical Phoenix Medicover, eliberarea fișei auto pentru prima dată costă 210 LEI, pacientul obținând atât fișa medicală, cât și fișa psihologică. Pentru cei care doresc să preschimbe fișa medicală auto, costul este de 110 lei.

La Centrul Medical Phoenix Medicover, ne angajăm să facilităm accesul la servicii medicale, cum ar fi obținerea fișei medicale auto.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne vizitați la sediul din Calea Severinului, nr 2G pentru a beneficia de experiența și profesionalismul specvialiștilor noștri.