Investigații RMN
Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN) este o tehnică avansată de imagistică medicală care utilizează unde radio și un câmp magnetic puternic pentru a produce imagini detaliate ale structurilor și țesuturilor interne ale corpului. RMN-ul oferă un contrast excelent între diferitele țesuturi ale corpului, ceea ce îl face extrem de util în diagnosticarea unei varietăți de afecțiuni.
RMN-ul nu utilizează radiații ionizante (ca razele X sau CT), fiind considerat o metodă de imagistică sigură. Cu toate acestea, câmpul magnetic puternic poate interacționa cu metalele din corp, ceea ce înseamnă că pacienții cu anumite implanturi metalice, stimulatoare cardiace sau alte dispozitive pot fi sfătuiți să evite efectuarea acestei investigații.
RMN-ul poate produce imagini extrem de detaliate ale țesuturilor moi, cum ar fi creierul, măduva spinării, mușchii, cartilajele și articulațiile, vasele de sânge și organele interne.
Un examen RMN poate dura de la 15 minute la peste o oră, în funcție de regiunea corpului examinată și de numărul de secvențe sau "viziuni" solicitate.
RMN-ul este utilizat în diagnosticarea și monitorizarea unei serii de afecțiuni, inclusiv leziuni ale țesuturilor moi, tumori, afecțiuni ale creierului și măduvei spinării, boli vasculare și multe altele.
RMN-ul oferă mediciilor o perspectivă detaliată asupra corpului fără a utiliza radiații ionizante. Aceasta a revoluționat modul în care multe afecțiuni sunt diagnosticate și tratate.
Pentru a afla lista completă de prețuri și servicii disponibile în cadrul Centrului de Imagistică Dimitrie Gerota Craiova, accesați acest link.
Cine poate beneficia de investigații RMN/RX gratuite în cadrul Centrului de Imagistică Dimitrie Gerota Craiova?
Pacienții care sunt asigurați CAS pot efectua investigații RMN gratuite în cadrul noului Centru de Imagistică Phoenix - Medicover! Serviciile sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în limita plafonului lunar.
Există mai multe categorii de pacienți care pot beneficia de investigații RMN/RX gratuite. Printre aceștia se numără și următorii pacienți care beneficiază de investigații gratuite oricând , indiferent de suma alocată de CAS - monitor 1-7:
- Pacienți care suferă de boli oncologice și au nevoie de monitorizare a tratamentului și a evoluției bolii
- Pacienții care au probleme de sănătate post COVID-19
- Pacienții care au diabet zaharat
- Pacienți cu boli cardiovasculare
- Pacienți cu boli neurologice
- Pacienți cu boli cerebrovasculare
- Pacienți cu boli rare
Detalii aici.