FLUENZ TETRA, vaccin antigripal disponibil în cadrul Centrului Medical Phoenix

FLUENZ TETRA, vaccin antigripal disponibil în cadrul Centrului Medical Phoenix

A început campania de vaccinare antigripală! În cadrul Centrului Medical Phoenix sunt disponibile doze de vaccin pentru copii, pentru sezonul 2020/2021, urmând ca în cel mai scurt timp să ajungă și dozele pentru adulți!

De ce vaccinare antigripală?

În contextul actual, vaccinarea antigripală nu numai că ajută la prevenirea apariției gripei, ci poate atenua simptomele produse de o posibilă infectare cu SARS- CoV-2. O doză de vaccin antigripal conține o formă modificată a virusului gripal, care ajută sistemul imunitar să producă anticorpi specifici.

Este important ca vaccinarea antigripală să fie realizată în fiecare an, deoarece virusurile cunosc mutații de la un sezon la altul. Prin vaccinare, corpul este imunizat cu virusul gripal din sezonul respectiv. La 2 săptămâni după administrarea vaccinului, corpul începe să producă anticorpi.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca vaccinarea să fie făcută la copiii cu vârsta între 6 luni și 18 ani, în perioada octombrie-decembrie sau la debutul oricărui tip de epidemie de gripă.

Ce tip de vaccin antigripal poți găsi la Centrul Medical Phoenix?

La Centrul Medical Phoenix este disponibil vaccinul fără injecție FLUENZ TETRA, pentru sezonul  2020/2021.

FLUENZ TETRA este un spray nazal cu suspensie, produs de Astra Zeneca. Este un vaccin antigripal (viu atenuat, administrat pe cale nazală), indicat copiilor cu vârsta între 24 luni şi mai puţin de 18 ani. Răspunsul imun indus de acest vaccin se aseamănă mult cu răspunsul imun obținut în mod natural la infecția cu virus gripal.

La copiii care nu au fost vaccinaţi anterior împotriva gripei sezoniere, trebuie administrată o a doua doză, după un interval de cel puţin 4 săptămâni.

Reacții generale, obișnuite: dureri de cap, congestie nazală, febră, lipsa poftei de mâncare.
 

Prețurile pentru administrarea vaccinului sunt:
 

Vaccinare antigripală: 119 lei

Vaccinare antigripală intranazal: 200 lei

Rapel Vaccin antigripal copii: 119 lei
 

Pentru detalii, ne poți contacta la:

 0351421122// CRAIOVA

 0353-414.433// TÂRGU JIU

 0349-883.880// SLATINA