Cum te ajută testul pentru determinarea anticorpilor COVID-19?

Cum te ajută testul pentru determinarea anticorpilor COVID-19?

Ai trecut prin COVID-19 și vrei să afli dacă ai dezvoltat anticorpi? Sau te-ai vaccinat și vrei să afli care este titrul anticorpilor? Pentru a afla aceste informații, este nevoie să efectuezi testul pentru determinarea anticorpilor COVID-19. În luna februarie, plătești doar 90 lei pentru acest test, în toate centrele medicale Phoenix!

Testul pentru determinarea anticorpilor COVID-19 este un test de sânge, din ce în ce mai solicitat de pacienții care ajung la Centrul Medical Phoenix. Acesta este un test obișnuit, care identifică prezența și titrul/valoarea anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 dezvoltați de pacient. Cu cât numărul anticorpilor este mai mare, cu atât mai mult scad șansele unei noi reinfectări.

Sunt mai multe tipuri de teste pentru determinarea anticorpilor anti-COVID-19 și fiecare din acestea oferă informații diferite: teste de anticorpi IgM li IgG anti-Nucleocapsidă, teste de anticorpi IgG neutralizanți anti-Spike și teste anticorpi Ig anti-Spike.

La Centrul Medical Phoenix, poți efectua testul pentru determinarea anticorpilor neutralizanți anti-Spike.

Ai trecut prin COVID-19? Poți face testul pentru determinarea anticorpilor!

Dacă ai trecut prin boală, poți face testul pentru determinarea anticorpilor, pentru a afla dacă ai dezvoltat anticorpi, care să te ajute să reduci posibilitatea unei noi infectări. În mod normal, atunci când se luptă cu boala, corpul dezvoltă în mod natural anticorpi pentru virusul respectiv, prin imunizare biologică. Cantitatea acestora poate să difere, de la caz la caz. Cu ajutorul testului pentru determinarea anticorpilor COVID-19 poți afla dacă în urma expunerii la boală, ai dezvoltat sau nu anticorpi și care este titrul acestora.

Anticorpii neutralizanți sunt cei care asigură protecția de lungă durată în urma infectării. Poți efectua acest test minim 15 zile de la debutul simptomelor specifice infectării cu SARS-CoV-2.

Testul pentru determinarea anticorpilor COVI-19 poate fi efectuat și după vaccinare

Dacă te-ai vaccinat împotriva COVID-19 și vrei să afli care este titrul anticorpilor, poți să efectuezi tot acest test. Recomandarea este ca testul de anticorpi neutralizanți anti proteina spike să fie efectuat la minim 15 zile de la prima doză de vaccin. După rapel, testarea este recomandat a fi efectuată după 7 zile. 

Vrei să donezi plasmă?

Dacă ai trecut prin COVID-19 și vrei să donezi plasma, tot acesta este testul pe care trebuie să îl efectuezi. În luna februarie, acest test poate fi achiziționat cu 90 lei în orice filială a centrului medical Phoenix. Programările se efectuează prin telefon.

Valorile de referință pot să difere de la un laborator la altul. Un rezultat pozitiv indică o infecție recentă sau expunere anterioară la SARS-COV-2 sau vaccinare. Obținerea unui rezultat negativ indică absența expunerii anterioare la SARS-COV-2 și deci susceptibilitatea față de infecție. De asemenea, un rezultat negativ nu exclude o infecție cu SARS-CoV-2, în cazul în care probele sunt recoltate înainte de seroconversie sau imediat după vaccinare, precum și la pacienții imunodeprimați.

În luna februarie, la Centrul Medical Phoenix poți achiziționa testul pentru determinarea anticorpilor la un PREȚ SPECIAL, de 90 de lei. Programările pot fi realizate printr-un simplu apel telefonic la 0351.421.122