Trei ecografii care îți pot salva viața: ecografia transvaginală, ecografia de sân și ecografia de tiroidă!

Trei ecografii care îți pot salva viața: ecografia transvaginală, ecografia de sân și ecografia de tiroidă!

Chiar dacă pare greu de crezut, o simplă ecografie vă poate viața, mai ales atunci când vorbim de ecografiile de sân și cele transvaginale. Cum și când se realizează aceste ecografii, dar mai ales cum vă ajută, sunt informații pe care le puteți afla citind acest material.

Ecografia transvaginală

Sunt multe paciente care au auzit de acest tip de ecografie, dar cărora le este frică să apeleze la ea, crezând că este o metodă dureroasă. Total eronat, ecografia transvaginală este una dintre metodele cele mai eficiente de examinare a organelor sexuale feminine, care este neinvazivă, neiradiantă și nedureroasă. Ecografia se realizează cu ajutorul ultrasunetelor emise de un transductor plasat în interiorul vaginului.

Ecografia transvaginală are rolul de a ajuta medicul specialist în diagnosticarea afecțiunilor ginecologice, printre care se numără: posibile chisturi și fibroame uterine, sângerări vaginale anormale și menstruații neregulate, infertilitate, dar și pentru a monitoriza evoluția sarcinii. Mai important decât atât, ecografia transvaginală ajută la depistarea cancerului ovarian și de col uterin în fază incipientă. 

Aceasta face parte din categoria investigațiilor ginecologice recomandate a fi efectuate anual și face parte din controlul ginecologic de rutină. 

Ecografia transvaginală nu are contraindicații și nici efecte adverse, iar durata ei este de 30 minute.

 

Ecografia de sân

Ecografia de sân este o metodă de screening care vine în completarea altor teste sau metode și este utilizată pentru identificarea și evaluarea maselor de țesut, în ideea de a depista un chist sau o tumoră. Dar acestea nu sunt singurele cazuri în care este recomandată, ci și pentru evaluarea implanturilor mamare, pentru a diagnostica prezența unor umflături la nivelul sânului, în cazurile de decolorare a pielii și a scurgerilor mamare anormale.

Procedura este una nedureroasă și durează între 15-30 de minute. Sunt utilizate unde sonore pentru a obține imaginile la nivel de țesut prin folosirea unui dispozitiv care se mișcă pe întreaga suprafață a sânului, numit sondă ecografică.

Înainte de a efectua ecografia de sân, pacienta va fi rugată să renunțe la bijuterii sau obiecte metalice. Este recomandat să fie evitate parfumurile și loțiunile de corp, pentru că pot altera calitatea imaginii obținute.

Ecografia de sân poate salva vieți, tocmai prin faptul că prin intermediul ei, pot fi depistate forme incipiente de cancer la sân.

 

Ecografia de tiroidă

Specialiștii recomandă pacientelor să efectueze ecografia glandei tiroide în fiecare an, pentru a depista în stadiu incipient eventualele dereglări apărute. Despre una dintre dereglările glandei tiroide puteți afla mai multe informații aici

Ecografia glandei tiroide este o metodă imagistică non invazivă, nedureroasă , care nu iradiază. În general, aceasta este recomandată de medicul specialist, după un consult endocrinologic de rutină.

Toate aceste trei tipuri de investigații pot fi găsite în cadrul Centrului Medical Phoenix Medicover, cu discount de 25 % în luna martie.

Mai multe detalii despre ecografia de sân, ecografia transvaginală și ecografia glandei tiroide puteți găsi aici