Transpirațiile reci, simptom al infarctului miocardic și al hipoglicemiei !

Transpirațiile reci, simptom al infarctului miocardic și al hipoglicemiei !

Transpirațiile reci pot fi un simptom al mai multor afecțiuni, printre care hipoglicemie și infarct miocardic. Dacă experimentezi astfel de simptome la intervale dese de timp, este indicat să vii la un consult de specialitate. Inițial, te poți prezenta la un consult de medicină internă, iar ulterior, în funcție de specialitate, pot fi recomandate investigații suplimentare, pentru o diagnosticare exactă.

Transpirațiile reci apar fără a fi direct legate de temperatura de afară sau a încăperii în care te afli. De cele mai multe ori, apar subit, cauzele fiind atât fizice, cât și psihice.  În momentul în care acestea încep să apară din ce în ce mai des, este cazul să vă prezentați la un consult de specialitate, care poate stabili exact cauza lor.

 

Cauzele transpirațiilor reci pot fi reacțiile de tip luptă sau fugi, când corpul resimte o situație periculoasă și induce o stare de panică sau anxietate. Privarea de oxigen poate fi o altă cauză, întâlnită la altitudini mari.

La nivel de afecțiuni medicale, transpirațiile reci pot semnala o infecție în organism, pot anunța un leșin sau o hipoglicemie, precum și iminența unui infarct miocardic.

Semn al infarctului miocardic

Transpirațiile reci sunt un simptom al infarctului miocardic, simptom care este trecut cu vederea de cele mai multe ori. Dacă vin însoțite de dureri în piept sau în brațe, este recomandat ca pacientul să se prezinte de urgență într-u unitate medicală de specialitate sau să apeleze la ajutor specializat rapid. 

Hipoglicemia și transpirațiile reci

Scăderea nivelului de zahăr din sânge, mai ales în ceea ce privește pacienții care au diabet poate duce la apariția transpirațiilor reci, inconfortabile, de altfel. Atunci când acestea apar și sunt persistente, este recomandat ca pacientul să apeleze la ajutor de specialitate de la medicul care îl tratează. Consultul de specialitate devine și mai presant în momentul în care acest simptom vine însoțit de învinețirea buzelor, a unghiilor sau a tenului.

Durerile puternice vin însoțite de transpirații reci

În cazul unei accidentări sau a afectării altor organe ca urmare a unui traumatism, pot apărea transpirații reci. Durerea puternică este cea care poate declanșa acest simptom. Așa că dacă experimentați astfel de situații neplăcute, cel mai bine este să aflați cauza exacta a acestora, prin consult de specialitate.

Indiferent de natura lor, transpirațiile reci nu sunt un simptom pe care să îl treceți cu vederea. Observați cu atenție momentul în care apar și eventual o cauză ipotetică a manifestării acestora , până la programarea pentru un consult de specialitate.

 

 

Diagnosticarea timpurie poate salva o viață, care poate fi chiar a ta!

Contactează-ne la numărul 0351421122 pentru  o programare. Specialiștii noștri sunt pregătiți pentru a descoperi cauza exactă  a simptomelor pe care le manifești.