Top 5 Reguli de Sărbători

Top 5 Reguli de Sărbători

În acest an, sărbătorile de iarnă cu siguranță nu vor mai fi cum au fost în anii anteriori, și asta din cauza pandemiei COVID-19. Chiar și în aceste condiții, putem păstra magia sărbătorilor de iarnă adaptându-ne la noul context și respectând câteva reguli simple, pentru a ne fi bine și pentru a ne păstra starea de sănătate la cele mai înalte cote, alături de cei dragi nouă!

Chiar dacă uneori nu ne place, respectarea regulilor ne ajută să rămânem în siguranță și sănătoși. Iar dacă vei respecta aceste reguli, cu siguranță că sărbătorile tale de iarnă vor redeveni la fel de magice precum le știai!
 

Evită excesele alimentare

Excesele alimentare sunt principala sursă de probleme, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Diversitatea felurilor de mâncare și abundența acestora în grăsimi pot produce adevărate daune atât ficatului, cât și sistemului digestiv, care nu vor putea procesa la fel de repede cantitatea enormă de alimente ingerată.

Evită excesele alimentare și asigură-te că la mesele de sărbători există și foarte multe fructe și legume, care mai pot ”îndulci” atacul caloric al organismului. Altfel, nu vei face decât să te alegi cu stări de greață și vomă, precum și cu un mare disconfort abdominal, care te vor țintui pe canapea sau în pat, mai mult ca sigur.

Evită excesele de alcool

În acest caz, ficatul este cel direct afectat, cu atât mai mult cu cât vorbim de băuturi dulci, care pot afecta și glicemia, dincolo de toate. Păstrează o limită a consumului de alcool, pe care să nu o depășești în această perioadă. Excesul de alcool , combinta cu excesul alimentar nu fac niciodată casă bună pentru sănătatea organismului tău. Iar durerile de cap de a doua zi sunt cu adevărat groaznice și trec foarte greu. Hidratarea este recomandată în această perioadă, deoarece poate ajuta atât digestiva, cât și buna funcționare a organismului.
 

Curăță bine fructele și legumele. Respectă regulile de igienă în bucătărie

Toate alimentele pe care le utilizezi ar trebuie să fie spălate foarte bine înainte, mai ales dacă nu sunt pregătite termic. Acestea pot fi o sursă de contaminare cu norovirus, virusul direct responsabil de gripa stomacului. Pentru a evita infectarea, mare atenție la modul în care igienizezi și ustensilele de gătit și suprafețele din bucătărie. Gripa stomacului poate produce simptome neplăcute, iar printre acestea se numără durerile de cap, greața și durerile abdominale .
 

Păstrează distanța socială

Cu toții ne dorim ca de Sărbători să petrecem alături de cei dragi nouă, însă mare atenție la modul în care faceți acest lucru, deoarece o simplă reuniune de familie în cadrul căreia nu se respectă distanțarea socială poate duce la adevărate drame, în contextual pandemiei COVID-19. Limitează numărul de persoane pe care le inviți acasă și păstrează distanța de 1,5 metri față de ele. Asigură-te că obiectele comune de la masă nu sunt atinse de multe persoane și încearcă să igienizezi pe cât de mult posibil suprafețele, ori de câte ori este posibil acest lucru.

Sunt regulile minime de siguranță și prevenire a răspândirii noului coronavirus. Astfel, te poți ajuta pe tine, dar și pe ceilalți să rămâneți sănătoși.

Dacă dezvolți simptome specifice pentru noul Coronavirus, în perioada 15-31 decembrie, îți poți face testul rapid ANTIGEN Covind-19 la preț redus, de la 150 lei, la 120 lei, cel mai mic preț pentru o astfel de testare. Detalii aici + link.
 

Fă mișcare

Mersul pe jos și un program lejer de exerciții fizice te pot ajuta foarte mult în această perioadă, în care sedentarisumul este cuvântul cheie. Ajută-ți corpul să digere mult mai bine alimentele și înbunătățește circulația sângelui prin minim 15 minute de efort fizic în fiecare zi.