Manifest: De ce mergem la serviciu și nu stăm acasă în context COVID19?

Manifest: De ce mergem la serviciu și nu stăm acasă în context COVID19?

Atunci când depui  jurământul lui Hipocrate, juri să îți exerciți meseria la bine și la rău. Este un jurământ pe care îl respecți în fiecare secundă și în fiecare minut, odată cu fiecare pacient care intră în cabinet. Nu există rabat, nici măcar în vreme de pandemie.

Cu atât mai mult, acum #mergemlaserviciu, pentru că știm că este nevoie de noi mai mult ca oricând. Nu putem lăsa pacienții la nevoie, nici măcar în stare de urgență națională. Ne-am asumat să ajutăm și facem acest lucru în orice context, sporind măsurile de siguranță.  Ne gândim la tataie Ion, 70 de ani, care vine în clinica noastră de câteva luni, pentru monitorizarea unei afecțiuni cardiace. Tataie Ion a prins mai multe pandemii și epidemii decât noi toți la un loc, a trecut și prin două războaie mondiale, pe care le-a purtat cu brio și mândrie, la fel ca și cicatricile pe care le are pe piept. El este cel care ne înseninează zilele de fiecare dată, cu povețe de o viață. Ne gândim și la Brianna, micuța noastră pacientă, care suferă de epilepsie și are nevoie de monitorizare în centrul nostru.

Cum am putea să nu ne gândim la ei și la alte sute de pacienți care trec zilnic pragul clinicilor noastre, pentru a căuta speranță și vindecare?

Ne asumăm responsabilitatea de a rămâne la serviciu, fizic și de a face tot ce putem pentru a-i ajuta. Pe toți.

Și pentru că noi ne asumăm responsabilitatea, ne dorim același lucru și de la dumneavoastră, deoarece starea națională de urgență și condițiile de risc rămân în vigoare. Doar împreună putem limita răspândirea acestui virus și suntem convinși că vom reuși dacă vom respecta cu toții câteva reguli simple:

1.    Fă o programare-   Sistemul de programări  rămâne neschimbat, iar acestea pot fi efectuate prin telefon. Pentru mai multe detalii despre numerele pe care le puteți apela, click aici: www.phoenix-hospital-ro/contact.

2.    Răbdare- Pot surveni decalaje între programări, așa că vă rugăm să aveți răbdare. Folosim toate resursele pentru a crea condiții de maximă siguranță, dezinfectând suprafețele și cabinetele la intervale regulate de timp.

3.    Prioritizăm urgențele și/sau cazurile de copii, femei însărcinate și bătrâni

4.    Nu atingeți suprafețele din clinică – Dacă nu v-ați dezinfectat, nu atingeți suprafețele din clinică. În acest fel, lucrăm împreună la asigurarea condițiilor de maximă igienă pentru pacienți și pentru personalul din clinică.

5.    Rămâneți acasă dacă prezentați simptome de COVID19- Nu consultăm pacienți cu simptome ale noului coronavirus. Dacă prezentați astfel de simptome, vă sfătuim să apelați fie medicul de familie, fie linia națională de urgență pentru COVID19 și să respectați întocmai recomandările care vi se oferă. Prezentându-vă în cadrul clinicii, puneți în pericol atât pacienții, personalul medical, cât și pe dumneavoastră.

Regulile de menținere a distanței optime și de a purta mănuși sau măști atunci când este nevoie rămân în vigoare.

Așa că noi stăm la serviciu, iar voi nu stați acasă dacă aveți simptome agravante ale afecțiunilor de care suferiți.

Suntem alături de voi.