Infertilitate in Cuplu

Infertilitate in Cuplu

Ritmul de viață tot mai alert a dus la amânarea unei sarcini până la vârste tot mai avansate în rândul multor cupluri, crescând astfel numărul cuplurilor infertile. Cauzele infertilitatii sunt multe. Un procent de 50% din cupluri au drept cauză a infertilitații problemele feminine (obstrucția tubară, anovulație, infecții genitale, tulburări endocrine), 25% sunt cauzate de afecțiunile masculine ( azospermie, teratospermie, etc) si un procent de 25 % este reprezentat de infertilitatea de cauza necunoscută.

De multe ori lipsa obtinerii unei sarcini este cauzată de disfuncții minore precum lipsa unui contact sexual în perioada fertilă.  În fiecare lună  sunt aproximativ 6 zile în care o femeie poate concepe – ziua ovulației și 5 zile înainte si după ovulație. Cu toate acestea, este greu de stabilit când are loc ovulația fara a cosulta un medic specialist. Aflați care sunt simptomele ovulației si cum puteti identifica zilele fertile ca să vă maximizați sansele de a rămâne însarcinată consultând medical nostru.

Totusi, nenumarate cupluri au drept cauză a infertilitații probleme mult mai grave iar amânarea unor investigații și a unui tratament corect poate duce la agravarea problemelor și imposibilitatea obținerii unei sarcini

Doctor Săceanu Sidonia, medic specialist obstetrică-ginecologie cu competență în echografia ginecologică si în tratamentul cuplului infertil si tehnici de reroducere umană asistata vă poate ajuta în stabilirea unui diagnostic corect și unui plan de tratament complet în vederea obținerii unei sarcini.

Puteti obtine o programare contactandu-ne telefonic la numerele 0767502575, 0762310541.