Evită aceste produse dacă ai tensiunea mare!

Evită aceste produse dacă ai tensiunea mare!

Dacă tensiunea ta arterială depășește frecvent limitele obișnuite sau este oscilantă, specialiștii îți recomandă să stai departe de aceste alimente și să le scoți, pe cât de mult posibil din dieta ta zilnică, deoarece pot duce la creșterea tensiunii.

Tensiunea arterială este direct legată de alimentele pe care le consumi. Dacă dieta ta zilnică este bogată în sare și grăsimi, atunci este foarte posibil ca tensiunea ta să înregistreze valori mari constant. Pentru a reduce acest risc, recomandarea este să scoți alimentele grase și cele bogate în sare. La unele dintre ele este foarte posibil să îți fie greu să renunți, însă încearcă să le găsești un înlocuitor.

Sucul de roșii și bulionul

În mod evident, aceste alimente te ajută să dai gust și culoare mâncării, de cele mai multe ori. Partea mai puțin bună este că sucul de roșii și bulionul au un conținut ridicat de sare, ceea ce poate face mult rău unei persoane ce are probleme cu tensiunea. Încearcă să le înlocuiești cu roșii simple sau să gătești feluri de mâncare ce nu implică utilizarea sosului de roșii. În aceeași categorie intră și ketchup-ul, un aliment ce nu conține numai sare, ci și foarte mulți conservanți.

Laptele gras și smântâna

Aceste 2 alimente sunt foarte bogate în grăsimi, lucru ce nu este tocmai indicat, mai ales dacă este nevoie să ții un regim alimentar, pentru a te vindeca după o afecțiune. Încearcă să le folosești mai rar sau să le înlocuiești cu variantele lor de pe raft, mult mai sărace în grăsimi. Din acest punct de vedere, cu toate că pot părea mult mai sănătoase, laptele gras și smântâna ce au ca sursă producătorii locali nu sunt recomandate, deoarece nu poate exista un control real al procentului de grăsimi existente în produs.

Acestea pot crește nivelul de colesterol rău și cresc riscul de apariție al hipertensiunii, infarctului și accidentului vascular cerebral.

Pizza congelată și supele la plic

Două produse rapid și ușor de pregătit, însă cu un potențial nociv, deoarece pot crește instant tensiunea arterială. Supele la plic conțin și ele foarte multă sare și foarte mulți conservanți, așa că mai bine le eviți pentru o perioadă de timp, până când se stabilizează tensiunea. Cât despre pizza congelată, aceasta nu numai că are un conținut ridicat de sare, ci și de zahăr.

Conservele de carne și mezelurile

Dacă vrei să păstrezi o valoare normală a tensiunii arteriale, stai departe de aceste alimente, foarte bogate în sare și conservanți. De altfel, sarea este cea care le poate da și un extra-gust.

Dulciurile și produsele de patiserie

Cu un conținut ridicat de grăsimi trans, sare și zahăr, aceste alimente trebuie să fie eliminate cât mai repede din dieta zilnică, pentru a reduce riscul unei tensiuni arteriale crescute.

Schimbarea planului alimentar sau a obiceiurilor alimentare nu este ușor de realizat, însă este nevoie de această schimbare, mai ales dacă ai o predispoziție către anumite afecțiuni. Alimentele nocive pot fi înlocuite cu variantele lor sigure, precum fructele, legumele și carnea de pește, mult mai sănătoase și care aduc mult mai multe beneficii.

Tensiunea ridicată poate crește riscul de boli cardiace, infarct și accident vascular cerebral. Mare atenție la ceea ce mănânci și încearcă, pe cât de mult posibil să gătești acasă, cu ingrediente sigure și cu foarte puțină sare sau zahăr.