Cele mai mari greșeli pe care le poți face privind ingrijirea tenului

Cele mai mari greșeli pe care le poți face privind ingrijirea tenului

Tenul are nevoie de îngrijire specială și de respectarea unei rutine foarte clar stabilite, în funcție de nevoile specifice. Ceea ce funcționează la un anume tip de ten poate să dăuneze altuia, de aceea este recomandat să fii foarte atentă la ce tip de rutină aplici, pentru că poți face mai mult rău decât bine.  Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face privind îngrijirea tenului!

Cu toate că există foarte multe informații online legate de îngrijirea tenului, îți recomandăm o consultație de specialitate înainte, pentru a afla exact ce se potrivește tipului tău de ten și care sunt nevoile acestuia. Numai în acest fel vei putea avea rezultate cu adevărat excepționale. Altfel, vei adopta o rutină care face mai mult rău decât bine.

Evită pe cât de mult posibil aceste greșeli, sunt cele care pot duce la adevărate catastrofe dermatologice.

  • Tratezi mai multe probleme dermatologice în același timp 

Problemele dermatologice se tratează pe rând. Altfel, nu vei face decât să accentuezi problemele și să creezi dezechilibre. De exemplu, dacă ai un ten acneic, cu pori dilatați,  tratează mai întâi acneea și apoi problema porilor dilatați. Fiecare tip de tratament implică produse specifice, care au alte ingrediente active. O supraîngrijire a tenului face mai mult rău decât mai mult bine.

 

  • Cumperi produse cosmetice doar pentru că au fost recomandate de persoane publice

​​​​Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face privind îngrijirea tenului. Ceea ce se potrivește unui anume tip de ten, nu se potrivește tuturor. Drept pentru care, și rezultatele diferă: chiar dacă persoana care îl promovează obține rezultate cu aceste produse, nu înseamnă că același lucru se va întâmpla și cu tine.

Un influencer este plătit pentru a promova un produs, iar informațiile sunt preluate copy-paste. El nu va ști niciodată ce se potrivește tipului tău de ten, pentru că promovarea pe care o face este generală. Specialistul este cel care îți poate adapta tratamentul în funcție de particularitățile tenului tău și te poate ajuta să găsești cele mai bune produse pentru acest lucru.

  • Faci pe micul chimist

Sunt branduri de cosmetice și dermato-cosmetice care îți permit să amesteci diferite ingrediente, pentru a-ți prepara singură loțiuni sau creme. Această rutină este foarte periculoasă. Realizarea unui creme sau loțiuni implică atât cunoștințe de chimie, biologie, cât și matematică. Ingredientele active intră în reacții chimice, iar dacă greșești proporțiile este foarte posibil să îți agresezi tenul, chiar să duci la arsuri sau leziuni.

  • Folosești perii de scrub facial alături de produse de scrubbing și peeling

Produsele de scrubbing și peeling, prin natura lor, sunt făcute pentru a elimina celulele moarte de la nivelul epidermei. Dacă le folosești alături de o perie facială, nu faci decât să agresezi inutil tenul, ducând la apariția leziunilor sau chiar a dereglărilor de sebum.

  • Nu te hidratezi suficient

Dincolo de produsele cosmetice utilizate, tenul are nevoie de hidratare continuă, pentru a potența rolul cosmeticelor. De aceea, îți recomandăm să consumi cel puțin 2 litri de lichide pe zi, dacă vrei rezultate excepționale.

  • Cumperi produse cosmetice ieftine

Produsele cosmetice de mass market au acțiune limitată asupra tenului tău. Foarte rar, acestea vor rezolva probleme mai complicate ale tenului, precum o acnee severă sau un ten cu pori dilatați și gras. Acestea vor acționa în stratul de suprafața al tenului și nu vor intra să acționeze în straturile de profunzime, pentru că nu au această capacitate. Ingredientele active dintr-un produs contează foarte mult. La fel de mult contează modul în care au fost extrase acestea și cât de naturală este sursa. Procesul de producție este la fel de important, iar ambalarea acestuia, la fel. Este important ca întreg conținutul să fie ambalat în recipiente care să nu interfereze cu ingredientele active și să afecteze eficiența acestora.

  • Nu ai o rutină, de fapt

Rutina de îngrijire a tenului este foarte importantă. Regula de bază în îngrijire este: curățarea tenului (gel facial, demachiant), aplicarea unui ser facial, aplicarea unui ulei, aplicarea unei creme. O îngrijire aleatorie a tenului va duce la rezultate...aleatorii.

  • Nu apelezi la tratamente chimice

Oricât de mult ai respecta rutina de îngrijire a tenului, rezultatele nu vor fi la fel de eficiente ca un tratament chimic. Cel din urmă este mult mai puternic și poate genera rezultate vizibile, mai repede. De exemplu, un peeling chimic  va fi mult mai eficient în tratarea unor probleme dermatologice decât cel mecanic, făcut acasă de tine. O ședință de peeling chimic este realizată de un specialist, folosind ingrediente speciale, în proporțiile de care are nevoie tenul tău. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu ele, ci doar să respecți indicațiile specialistului.

Pentru a te ajuta să ai un ten perfect, am pregătit aceste pachete dermatologie special pentru tine! Click aici pentru a vedea pachetele dermatologice!