Ce soluții ai pentru transpirația excesivă?

Ce soluții ai pentru transpirația excesivă?

Transpiri excesiv, atât vara, cât și iarna? Această afecțiune se numește hiperhidroză și este o consecință a creșterii secreției glandelor sudoripare. Din fericire, există soluții pentru transpirația excesivă și pentru eliminarea disconfortului produs de aceasta!

Transpirația excesivă îți afectează atât încrederea de sine, cât și viața socială. De câte ori ți s-a întâmplat să îți fie rușine de palmele mult prea transpirate sau de urmele inestetice lăsate pe bluzele tale preferate de această transpirație în exces? Află din acest material toate detaliile de care ai nevoie, inclusive soluții de tratament pentru transpirația excesivă.

Care sunt zonele corpului afectate de hiperhidroză?

În general, hiperhidroza afectează palmele, tălpile și axilele. Cu toate acestea, se poate extinde și la nivelul creștetului capului, al mustății și la nivelul frunții.

Cel mai deranjant tip de transpirație excesivă este acela care afectează axilele, pentru că acest lucru îți scade încrederea de sine și te împiedică să îți desfășori normal activitățile fizice.

Hiperhidroza poate să fie primară sau secundară. Atunci când este primară, nu are o cauză clară stabilită, iar când este secundară, apare în urma unor tulburări metabolice, diabet, boli febrile sau hipertiroidism.

Dacă observi instalarea și menținerea acestei transpirații excesive pentru o perioadă de mai mult de 6 luni, este foarte posibil să fie hiperhidroză. Fii atent la următoarele semne!

Care sunt simptomele hiperhidrozei?

Dincolo de transpirația abundentă, îți recomandăm să urmărești foarte atent aceste lucruri. Dacă bifezi cel puțin 2 dintre ele, un consult de specialitate este indicat, pentru o diagnosticare exactă:

  • Transpirația apare numai ziua, nu și noaptea
  • Există cel puțin un episod pe săptămână
  • Ai în familie persoane care au hiperhidroză sau au avut
  • Simptomele au apărut înainte de vârsta de 25 de ani

Soluții pentru transpirația excesivă: toxina botulinică

Există soluții pentru hiperhidroză și este foarte posibil să nu știi de ele.

De-a lungul timpului, au existat mai multe variante de tratament, de la clorură de aluminiu, până la diferite soluții saline de apă și chiar intervenții chirurgicale. Până în prezent, cel mai sigur și eficient tratament rămâne cel care implică injectarea de toxină botulinică, care elimină transpirația excesivă în zona în care este injectată. Acest tip de tratament este folosit de câteva decenii, cu succes chiar.

Ce implică tratamentul cu toxină botulinică?

În cadrul ședințelor de tratament, îți va fi injectată toxina botulinică în zona afectată, cu ajutorul unor ace foarte mici. Poți resimți un mic disconfort, dar există posibilitatea efectuării unei anestezii locale, care să elimine orice urmă de posibilă durere. Ședințele durează 40 - 50 de minute.

Vei observa efectele la o săptămână după injectarea toxinei botulinice, iar rezultatele rezistă pentru o perioadă de 6 - 8 luni, când va fi necesară reluarea procesului. Partea bună este că pe măsură ce repeți procedura, va fi nevoie din ce în ce mai rar să apelezi la ea.

Injectarea nu are efecte adverse și nu afectează în niciun fel funcționarea organismului.

Această soluție cu injectare de toxină botulină pentru eliminarea transpirației excesivă este disponibilă și în cadrul Centrului Medical Phoenix. Prețul intervenției este de 1600 lei. Pentru detalii, ne poți contacta la numărul de telefon 0351.421.122.