Trei tipuri de ecografii care îți pot fi recomandate. Află de ce!

Trei tipuri de ecografii care îți pot fi recomandate. Află de ce!

Sunt mai multe tipuri de ecografii ce îți pot fi recomandate, în funcție de suspiciunea de diagnostic. Ce este bine să știi este că îți poate fi recomandat să efectuezi mai multe investigații în aceeași zi, chiar la intervale foarte scurte de timp. Ecografia este o investigație sigură, neiradiantă și nedureroasă. 

Rolul ecografiei este de a ajuta medicul de specialitate să diagnosticheze exact o afecțiune și să elimine alte posibile afecțiuni ce se manifestă prin simptome similare.

Ecografia este o investigație recomandată implicit în diagnosticul diferențial al anumitor afecțiuni și poate fi efectuată ori de câte ori este nevoie, chiar la intervale foarte scurte de timp, în aceeași zi.

Fiind o metodă rapidă și eficientă, este utilizată ca principala metodă de screening în medicină. Ecografiile se realizează la recomandarea medicului de specialitate.

 

Ecografia abdominală

Ecografia abdominală poate fi superioară sau inferioară, în funcție de zona ce necesită investigații suplimentare. Ecografia abdominală superioară investighează ficatul, căile biliare, stomacul, splina, rinichii, pancreasul, vezica biliară. Ecografia abdominală inferioară vizează investigarea unor organe precum ovare, uter, col, uterin, vezica urinară, trompele uterine. În egală măsură, ecografia abominală va fi recomandată atunci când medicul de specialitate suspectează disfuncții la nivelul unuia din organele mai sus menționate.

Pregătirea pacientului este foarte importantă. Pacientul nu trebuie să consume alimente cu cel puțin 6 ore înainte de investigație. De asemenea, este recomandat să consume lichide cu jumătate de oră înainte de investigație, pentru ca vezica urinară să fie plină și să permită obținerea unor imaginii de o acuratețe ridicată. Cu 24 de ore înainte de realizarea ecografiilor abdominale, pacientului îi este recomandat să evite consumul de dulciuri sau alimente care favorizează instalarea balonării.

Ecografia cardiacă

Echocardiografia este tot o investigație nedureroasă, recomandată în momentul în care există suspiciunea unei disfuncții la nivelul inimii. Echocardiografia ajută medicul de specialitate să afle informații esențiale despre parametrii de funcționare ai inimii. Procedura de efectuare a unei echocardiografii este simplă: pacientul stă întins pe partea stângă sau pe spate. Medicul va aplica un gel special pe un transductor și va investiga zona pieptului.

Echocardiografia este recomandată pentru monitorizarea pacienților cardiaci, în determinarea disfuncțiilor valvelor biologice sau artificiale, precum și în evaluarea velocității fluxului sanguin.

Ecografia Doppler

Ecografia Doppler analizează viteza și presiunea fluxului de sânge din cord și din vasele de sânge. Această ecografie poate să ajute la diagnosticarea unor posibile afecțiuni cardiovasculare și să identifice posibilele zone în care fluxul de sânge este obstrucționat ca urmare a prezenței trombilor/cheagurilor de sânge. Ecografia Doppler nu implică o pregătire specială a pacientului. Investigația Eco Doppler poate fi arterială, venoasă sau cardio.

Alte investigații ecografice ce mai pot fi recomandate sunt ecografiile transvaginale, ecografiile de tiroidă și ecografiile mamare.

Dacă ți-a fost recomandată o astfel de ecografie, trebuie să știi că la Centrul Medical Phoenix poți beneficia de o gamă diversificată de investigații ecografice. În plus, până în septembrie, pe baza trimiterii de la medicul de familie, poți efectua GRATUIT ecografii,  Pentru detalii și informații suplimentare, ne poți contacta la numărul de telefon 0217967399.