Cum ai grijă de pielea ta în timpul verii?
Pielea este cel mai mare organ al corpului și cel care, implicit, are nevoie de îngrijire atentă. Mai ales în perioada sezonului estival, când temperaturile foarte ridicate o pot afecta. Acestea sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi despre îngrijirea pielii pe timp de vară, fie că pleci în concediu, fie că rămâi acasă.
Temperaturile foarte ridicate se pot transforma în cel mai mare dușman. Mai ales atunci când vine vorba de pielea ta, care are nevoie de îngrijire atentă și protecție pe măsură. Nu știi care sunt regulile esențiale de îngrijire a pielii pe timp de vară? Acum este momentul să le afli!
Expunere moderată la soare
Radiațiile UVA și UVB pot fi cel mai mare dușman al pielii. Acestea sunt cele care pot determina modificări la nivelul celulelor pielii și pot duce la apariția cancerului de piele. Mai mult decât atât, chiar dacă îți place să petreci timp sub soare, ceea ce trebuie să știi este că radiațiile UVA și UVB pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii și implicit la apariția ridurilor.
Este recomandat ca expunerea la soare să fie moderată și să se facă în intervalul 08:00-10:00 sau după ora 16:00 . Dacă vrei să îți protejezi pielea, desigur. În aceste intervale, ultravioletele devin ceva mai prietenoase și te ajută să capeți și un bronz sănătos.
Soarele și vitamina D fac bine pielii
Vitamina D, sintetizată de corp în urma expunerii la soare, aduce o serie de beneficii pentru întreg organismul tău. În primul rând, poate să prevină apariția cancerului. Are rolul de a menține un nivel normal de calciu și fosfor în corp, precum în absorbția acestora. De altfel, reglează și nivelul hormonal, susținând în același timp și sistemul imunitar.
Hidratare optimă a pielii
Prin transpirație, corpul pierde foarte multă apă, iar temperaturile ridicate din perioada verii nu fac decât să accentueze deshidratarea. Asigură-te că bei foarte multe lichide, pentru a păstra o hidratare optimă a organismului și implicit a pielii, care își va menține tonusul și elasticitatea.
Evitați consumul excesiv de cafea, băuturile dulci. Încercați, pe cât de mult posibil, să beți băuturi din fructe, care nu fermentează. Limonada este perfectă pentru organism.
Hidratarea o poți face și folosind produse emolioente, fie că este vorba de săpun, geluri de duș sau loțiuni de corp.
Folosește produse pentru protecție solară, cu SPF ridicat
Utilizarea cremelor de protecție solară este o necesitate, mai ales dacă vrei să păstrezi efectul tânăr al tenului și sănătatea acestuia. Folosește creme de protecție solară pentru corp, dar și pentru față, mai ales dacă ieși în intervalele orare în care razele UVA și UVB sunt cele mai puternice.
Folosirea cremelor de protecție solară pentru față ajută la eliminarea riscului de apariție a fotoîmbătrânirii, proces cauzat de razele ultraviolete.
Tot cremele cu SPF ridicat pot ajuta la eliminarea riscului de apariție al pistruilor și al petelor hiperpigmentare. În mod evident, protejează și împotriva arsurilor solare.
Protejează pielea cu îmbrăcăminte din fibre naturale
Temperaturile ridicate și razele ultraviolete foarte puternice nu sunt compatibile cu materialele sintetice, care pot duce la apariția iritațiilor pielii. De aceea, este recomandat ca în perioada sezonului cald, mai ales dacă ești la plajă, să porți îmbrăcăminte cât mai lejeră, din fibre natural, precum in, bumbac și mătase. În acest fel, te asiguri că pielea ta este în siguranță.
Produse din aloe vera pentru calmare
Dacă ai exagerat cu expunerea la soare, folosește produse din aloe vera, pentru calmarea acesteia. Aloe vera este recunoscută pentru proprietățile calmante pe care le are. În general, după expunerea prelungită la soare, folosește produse cu efect răcoritor.
Părul, îngrijire specială pe toată perioada verii
Și părul are nevoie de îngrijire special vara. Folosește tratamente intens hidratante pentru păr, iar balsamul și șamponul să fie cu protecție UV.
Dacă în urma expunerii la soare apar iritații sau arsuri solare, vă recomandăm să vă programați pentru un consult dermatologic.