Care sunt afecțiunile care au nevoie de recuperare medicală?

Care sunt afecțiunile care au nevoie de recuperare medicală?

Recuperarea medicală este un pas foarte important în vindecarea după o intervenție chirurgicală sau în urma unei afecțiuni ce împiedică pacientul să ducă o viață normală. De foarte multe ori, recuperarea medicală este de fapt o prelungire a intervenției chirurgicale și necesită foarte multă perseverență din partea pacientului, pentru a oferi cele mai bune rezultate. Care sunt afecțiunile care au nevoie de recuperare medicală?

Recuperarea medicală este recomandată, în principal  în urma tratamentului chirurgical pentru leziuni grave, în cazul afecțiunilor ce apar des la sportivi sau în cazul problemelor apărute la coloana vertebrală. Recuperarea medicală poate fi recomandată și în cazul pacienților care suferă de artrită, indiferent de forma de artrită sau stadiul acesteia.

Programul de recuperare medicală este stabilit în funcție de nevoile pacientului și al complexității cazului. De asemenea, procedurile medicale de recuperare sunt stabilite tot în funcție de nevoile pacientului, tratamentul fiind personalizat: ceea ce este recomandat în cazul unui pacient poate să nu fie recomandat în cazul altuia.

Recuperarea medicală după accident vascular cerebral

Pacienții care au suferit accident vascular cerebral necesită recuperare medicală, în marea majoritate a cazurilor.  Accidentul vascular cerebral poate afecta vorbirea și aparatul locomotor sau mobilitatea mâinilor. De aceea, recuperarea medicală este indicată în urma tratamentului, fie el chirurgical sau medicamentos.

Recuperare medicală pentru pacienții care au artroză

Atrozele reprezintă afecțiuni reumatice cronice, care au o evoluție lentă. Odată ce se instalează, acestea afectează cartilagiul, care devine subțire. Artroza apare la nivelul articulațiilor spatelui, degetelor, șoldurilor și gâtului, împiedicând pacientul să ducă o viață normală: orice mișcare devine dureroasă, locul afectat se deformează și apare imobilitatea.

Pentru a reduce efectele acestei boli progresive, pacienților cu artroză le este recomandată recuperarea medicală, de foarte multe ori. Există soluții de tratament eficiente pentru ameliorarea simptomelor, iar printr-un program personalizat, susținut, pacienții pot reveni la o viață normală.

Recuperare medicală în cazul sportivilor

Sportivii reprezintă o categorie predispusă către accidente, prin natura activităților pe care le susțin. Frecvent, pot apărea tendinite sau diferite alte traumatisme/leziuni musculare, ce pot afecta mobilitatea. Recuperarea medicală este de ajutor și în acest caz: funcțiile pierdute sunt recuperate, iar performanța profesională, îmbunătățită.

Recuperare medicală în cazul afecțiunilor de coloană

Scolioza, discopatia și hernia de disc pot fi tratate ccu recuperare medicală. Aceasta este recomandată și în urma intervențiilor chirurgicale la coloană, ce pot ajuta pacientul să își recapete postura corectă, să își tonifieze mușchii spatelui și să mențină mobilitatea coloanei.

Cum se desfășoară procesul de recuperare medicală?

Înainte de toate, este nevoie de un consult de specialitate, realizat de un medic neurolog, cardiolog sau un ortoped, în funcție de afecțiunea pe care o are pacientul. Ulterior, este nevoie de un consult din partea unui medic în recuperare medicală, care va stabili planul de tratament, în funcție de nevoile personale ale pacientului.

În cadrul Centrului Medical Phoenix Medicover, serviciile de recuperare medicală sunt decontate CAS. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon 0351421122

 

Pachetele RECUPERARE MEDICALĂ includ proceduri, consultație, EKG, administrare tratament, alte proceduri specifice, pentru diagnostic precum: lumbago cu sciatică, coxartroză, gonartroză, dorsalgie joasă și deplasare disc intervertebral

Ce tratamente sunt utilizate în cadrul recuperării medicale?

Sunt mai multe tipuri de proceduri utilizate în cadrul recuperării medicale. Acestea sunt:

FIZIOTERAPIA- se axează pe recuperarea funcției locomotorii și este recomandată în cazul pacienților care au afecțiuni articulare și musculare. Cu ajutorul fizioterapiei, poate fi redusă inclusiv durerea.

KINETOTERAPIE- Restabilește anumite funcții ale corpului, prin mișcare. Ședințele de kinetoterapie ajută la redobândirea controlului și echilibrului muscular, tratarea traumatismelor și restabilirea forței musculare, printre altele.

Alte metode eficiente de recuperare medicală sunt electroterapia, laserterapia, precum și terapia cu ultrasunete, folosite în general în tratarea afecțiunilor reumatice degenerative.

Dacă ai nevoie de recuperare medicală, ne poți contacta. Centrul Medical Phoenix are o gamă diversificată de pachete RECUPERARE MEDICALĂ, servicii decontate CAS.