Care este diferența dintre acidul hialuronic și toxina botulinică?
Atât acidul hialuronic, cât și toxina botulinică se folosesc în tratamentele de rejuvenare facială, însă acestea sunt două substanțe diferite, cu rol diferite. Acidul hialuronic este o substanță de umplere, iar toxina botulinică este un blocant neuromuscular. În luna martie, ai o ofertă pentru rejuvenare facială, la Centrul Medical Phoenix!
Acidul hialuronic și toxina botulinică sunt două substanțe care ajută la estomparea ridurilor și îmbunătățirea aspectului fizic. Frecvent, aceste două substanțe sunt confundate, iar termenii sunt folosiți incorect. Care sunt principalele diferențe între toxina botulinică și acidul hialuronic? Aflați din acest material.
Acidul hialuronic: ce este și când este recomandat?
Două cuvinte despre care auzi foarte des, implicit în spoturile TV. Acidul hialuronic este parte componentă a multor produse cosmetice, fiind recunoscut pentru rolul lui de rejuvenare facială. Acest acid se întâlnește în mod natural în organismul uman, la nivelul dermului, adică strat al pielii cu un rol esențial în hidratare și regenerare celulară.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cantitatea de acid hialuronic scade, la fel ca și cantitatea de colagen. Drept urmare, tenul își pierde strălucirea și elasticitatea. Pentru a preveni acest aspect, pot fi realizate diferite tratamente cu acid hialuronic.
Acidul hialuronic are rol de umplere, fiind un ”filler”. Acest lucru îl recomandă ca soluție eficientă pentru mărirea buzelor, umplerea șanturilor nazogeniene (formate între obraz, nări și buze), precum și pentru mărirea în volum a pomeților și tratamentul cearcănelor.
Rezultatele acidului hialuronic se văd după o singură ședință, iar efectul acestuia este cuprins între 3 luni și 2 ani, în funcție de zona la nivelul căreia s-a realizat tratamentul, precum și particularitățile fiecărui caz.
Acidul hialuronic, in schimb, este preferat pentru marirea buzelor, umplerea santurilor nazogeniene sau liniile marionetelor, volumizarea pometilor si tratamentul cearcanelor.
Toxina botulinică: ce este și când este recomandată?
Spre deosebire de acidul hialuronic, care este absorbit rapid în piele și este un filler, toxina botulinică este un blocant neuromuscular, produs de bacteria Clostridium botulinum. Rolul acesteia este de a bloca transmiterea impulsului nervos care ar duce la apariția contracției musculare.
Toxina botulinică are o gamă diversificată de indicații, cele mai multe dintre ele fiind legate de tratamentul ridurilor de la nivelul ochilor și cele de pe frunte. Toxina botulinică ajută la relaxarea mușchilor, până la estomparea acestor riduri.
În general, orice fel de tratament ce implică toxină botulinică are nevoie de timp pentru a putea genera rezultate. În cazul toxinei botulinice, rezultatele încep să se vadă la un interval de câteva zile - maxim două săptămâni de la efectuarea tratamentului, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a asimila toxina la nivelul mușchilor faciali.
Efectul toxinei botulinice este vizibil până la 6 luni.