Testul Anticorpi IgG SARS- CoV-2 și RT PCR la Centrul Medical Phoenix

Testul Anticorpi IgG SARS- CoV-2 și RT PCR la Centrul Medical Phoenix

La Centrele Medicale Phoenix sunt disponibile trei tipuri de testări necesare pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu SARS Cov 2: testul anticorpi IgG și IgM, RT PCR și teste rapide antigen.  


Test RT PCR

Real Time PCR este un test care infirmă sau confirmă infectarea cu SARS CoV 2. Testarea se realizează prin exsudat nazal/ faringian sau nazofaringian. Un test cu rezultat pozitiv arată că persoana are o infecție activă. Teatarea RT PCR evidențiază virusul și la persoanele asimptomatice.  

Testarea este recomandată mai multor categorii de persoane, printre care: celor care au luat contact cu pacienți confirmați SARS CoV 2, persoanelor expuse infectării, prin natura meseriei și  celor care doresc să își reia activitatea profesională. De asemenea, testarea este recomandată persoanelor care trebuie să se deplaseze în afara țării și femeilor însărcinate. 

 PREȚ: 320 lei 


Test anticorpi IgG și IgM

Testarea Anticorpi IgG și IgG este o testare serologică, ce se face prin recoltare din sânge venos. Acest tip de testare este cel care indică dacă persoana a avut contact cu acest virus și dacă a dezvoltat anticorpi specifici.

Anticorpii IgG și IgM  țin de răspunsul imunitar adaptiv și sunt cei pe care organismul îi produce la câteva zile de la infectare. Aceștia pot rămâne în corp pentru câteva luni sau câțiva ani. O testare specifică poate afirma sau infirma prezența acestor anticorpi în organism după contactarea oricărui tip de virus.

Acest test poate indica prezența anticorpilor IgG și IgM  în organism dacă persoana care îl efectuează suspectează că a contactat virusul în trecut, fie că a fost simptomatică sau asimptomatică.Testul poate fi efectuat oricând, fără o pregătire prealabilă a pacientului. Acuratețea este foarte ridicată, de 99% și se face prin prelevare de sânge venos. Rezultatele sunt rapide, fiind transmise pacientului în maxim 48 de ore. 

 

În urma efectuării acestui test, persoana poate afla dacă a avut o infecție recentă sau mai îndepărtată, dar nu poate spune dacă persoana mai are infecția în organism și nici nu poate oferi detalii despre nivelul anticorpilor, pentru acestea fiind necesare testări suplimentare.

Testul este foarte rapid și se poate realiza în toate Centrele Medicale Phoenix, în condiții de maximă siguranță.

Este foarte important ca persoanele care doresc să efectueze această testare să știe că testul nu confirmă sau infirmă infectarea cu SARS CoV-2, ci arată doar prezența anticorpilor în organism.

PREȚ: 100 lei 


Test rapid COVID-19 Antigen

Acesta este cel mai nou tip de testare, care poate indica infecția în faza acută a bolii, chiar și în cazul pacienților asimptomatici! Testul se realizează în numai 10 minute și are o acuratețe ridicată.

Prelevare: exsudat nazofaringian/ orofaringian

PREȚ: 150 lei