Reguli de vizitare

REGULI DE VIZITARE

 

  1. Programul de vizita al apartinatorilor pacientilor internaţi in unitatea sanitara cu paturi  a Grupului Medical Phoenix: Craiova, Slatina si Tg Jiu se realizeaza zilnic in intervalul orar stabilit şi afişat.
  2. Numarul de vizitatori pentru un pacient internat intr-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitati maxim 2 pacienti în acelaşi timp. Vizitatorii sunt indrumati la patul pacientului de un cadru mediu desemnat de seful de sectie sau de asistenta sefa.
  3. In situatia prevazuta la alin. 2, pentru a da posibilitatea vizitei şi pentru ceilalţi pacienti, daca exista solicitari în acest sens, durata vizitei va fi limitata la 60 de minute.
  1. Pentru pacientii internati pe oricare dintre sectiile/ compartimentele spitalului, la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant in timpul programului zilnic de lucru al acestuia, in baza unui program stabilit de medicul şef/coordonator de sectie/compartiment, aprobat de directorul medical şi afişat la loc vizibil la intrarea in unitatea sanitara.

 

In vederea implicarii apartinatorilor la ingrijirea unor categorii de bolnavi (inclusiv copii 0-16 ani) in cazul pacientilor in stare critica, indiferent de sectia sau compartimentul in care aceştia sunt intemati , familia poate solicita prezenta permanenta langa pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, daca conditiile din sectia sau compartimentul respectiv permit acest lucru. In caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurandu-se un spatiu adecvat de asteptare, in apropierea sectiei sau compartimentului respectiv.

 

În cazul pacientilor intemati care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre sectiile sau compartimentele din spital , accesul unei persoane poate fi permanent.

In cazul copiilor pana la 14 ani intemati in oricare dintre sectiile sau compartimentele din spital se accepta prezenta unui aparţinator permanent, daca se solicita acest lucru.

În cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 14 şi 18 ani internati in oricare dintre sectiile sau compartimentele din unitatea sanitara se poate accepta prezenta unui aparţinator permanent , cu acordul şefului de sectie.

Este interzisa vizitatorilor introducerea in clinica a alimententelor sau bauturilor alcoolice.

Vizitatorii vor evita discutiile neplacute ce pot afecta pacientii, vor respecta linistea celorlaltor bolnavi internati .

Vizitatorilor le este interzis fumatul in unitate.

Vizitatorii trebuie sa respecte orele de vizita si sa dea curs indicatiilor medicilor, personalului sanitar sau de pază.

Pogramul de vizite va fi afisat la toate intrările în spital, in mod vizibil şi accesibil vizitatorilor.

Este strict interzisa perceperea de taxe pentru vizitarea pacientilor in Centrul Medical Phoenix.

Conducerea are obligatia de a instrui angajatii serviciului de paza asupra programului de vizite, obtinand o declaratie de la fiecare dintre aceştia prin care se angajeaza sa respecte aplicarea programului respectiv şi sa nu pretinda sau sa primeasca niciun fel de atentii in vederea permiterii accesului in afara programului de vizita. In cazul incalcarii acestor prevederi se vor aplica sanctiuni administrative, pana la incetarea contractului cu firma de prestari servicii de paza.